Poveștile – Femei puternice

Femei puternice

Poveștile Testul Premiile

Cele mai bune seriale te așteaptă pe hbogo.ro. Ți-am pregătit o selecție cu cinci seriale și miniserii în care femeile au cuvântul. Povești captivante, teme importante și cu actrițe extrem de talentate.

The Flight Attendant

O mai știi pe Penny din The Big Bang Theory? Actrița Kaley Cuoco, care i-a dat viață, revine cu un rol memorabil care va face istorie. În The Flight Attendant, Kaley o interpretează pe Cassie Bowden, o însoțitoare de zbor care intră în mari încurcături cu agenți secreți și secrete de protejat cu prețul vieții.

Povestea, pe scurt: când nu e la serviciu, la bordul unui avion, Cassie trăiește o viață plină de excese: e alcoolică și face sex cu necunoscuți, uneori chiar pasageri de la bordul avioanelor sale. Totul se schimbă când, după o noapte plină în Bangkok, Cassie se trezește lângă corpul fără viață al noului ei partener. Pentru că i-e teamă să anunțe poliția, Cassie șterge urmele de la locul crimei și se întoarce la lucru. Curând, agenții FBI sunt pe urmele ei. Cine l-a ucis pe frumosul necunoscut?

Dramă și comedie, serialul are la bază un roman scris de Chris Bohjalian. De scenariu și regie, s-a ocupat americanul Steve Yockey, cunoscut pentru munca la serialul Supernatural.

The Undoing

Nicole Kidman și Hugh Grant. Doi dintre cei mai mari și mai apreciați actori ai vremurilor noastre se întâlnesc în noua miniserie The Undoing. Când adaugi la socoteală tânărul actor talentat Noah Jupe și pe veteranul Donald Sutherland rezultă o distribuție stelară, pe care nu vrei să o ratezi.

În cele 6 episoade, un rollercoaster de emoții pentru a face lumină în misterul unei crime care cutremură lumea bună a orașului New York. O tânără artistă a fost ucisă cu brutalitate. Suspectul principal? Un medic oncolog pediatru, cu cea mai frumoasă familie: soția Grace Fraser (interpretată de Nicole Kidman), terapeută faimoasă în oraș, și fiul Henry (jucat de Noah Jupe), care merge la unul dintre cele mai bune licee din oraș. 

Miniseria e creată de David E. Kelley, faimosul creator care ne-a dat seriale ca Big Little Lies și Ally McBeal. A fost cel mai urmărit serial HBO din 2020.

Mrs. America

Declarat unul dintre cele mai bune seriale din 2020, Mrs. America are toate ingredientele pentru o serie excepțională: actori mari și talentați, de la Cate Blanchett și Elizabeth Banks la Uzo Adunba și Sarah Paulson, un subiect captivant și cea mai bună echipă de producție – scenarista canadiană Davhi Waller este creatoarea show-ului, iar Anna Boden și Ryan Fleck, Amma Asante, Laure de Clermont-Tonnerre și Janicza Bravo sunt regizoarele.

În cele nouă episoade, miniseria Mrs. America vorbește, privind cu un ochi contemporan, despre mișcarea socială și politică din anii ‘70, în S.U.A., pentru a vota Amendamentul pentru Drepturi Egale (Equal Rights Amendment), important pentru drepturile femeilor în societate, și contra-campania pornită de conservatori și conversatoare, conduși de Phyllis Schlafly. 

Miniseria a primit zece nominalizări la Premiile Emmy. Actrița Uzo Aduba a primit premiul pentru Rol Secundar într-o miniserie.

Euphoria

Adolescenții au cuvântul în serialul Euphoria. Creat de Sam Levinson, serialul a consacrat actori tineri, dintre care Zendaya și Hunter Schafer, femeie trans, au ieșit în evidență.

În Euphoria, personajele principale sunt eleve de liceu care trec prin experiențe complexe: sex, droguri, iubire, căutarea identității, traume și vindecarea lor și, peste toate, puterea prieteniei.

Serialul a impresionat publicul, dar și criticii, care i-au apreciat povestea, imaginea, jocul tinerilor actori, dar și temele importante aduse în discuție. Actrița Zendaya a primit premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial dramă la Premiile Emmy.

Sezonul doi este în lucru, dar două episoade speciale, de câte o oră, au fost lansate recent.

Batwoman

Când dispare Bruce Wayne, faimosul protector al orașului Gotham, Kate Kane, verișoara lui, preia locul lăsat liber. Kate devine Batwoman și așa îi protejează pe cei vulnerabili ai orașului, împotriva tuturor nedreptăților și răufăcătorilor.

Lansat în 2019, serialul cu supereroi bazat pe poveștile DC Comics, mai precis universul Arrowverse, este creat de Caroline Dries, scenarista și producătoarea care a stat în spatele serialelor The Vampire Diaries și Smallville.

Al doilea sezon Batwoman a fost lansat în 2021, iar al treilea este în lucru.